Steget mot mindre kemikalier..

och ett miljövänligare hem är påbörjat!

Idag har vi införskaffat våra första tygblöjor till Sophia, lite sent påtänkt kanske tänker ni, men jag ville börja med det här redan för ett år sedan, men energin och orken fanns helt enkelt inte. Nu gör den det! Så nu har jag tagit tag i det. Vi började men en sort som heter gDiapers. De är en mjuk blöjbyxa, med en avtagbar pouch som man lägger ett inlägg i. Antingen har man ett engångsinlägg som är komposterbart eller ett återanvändbart tyginlägg. Just nu kör vi med tyg, men vi kommer köpa engång också för att ha med oss på resa och vid eventuell barnvaktning.


Bilder lånade från www.gnappies.se

Vi valde gDiaper eftersom vi först och främst vill prova på dagtid att ha tygblöja innan vi kör all in. De verkade som ett smidigt alternativ och för mig som gillar att sy (slängde ihop 4 inlägg på 30 minuter) så är de toppen. Eftersom de är relativt enkelt konstruerade och de fungerar utmärkt att ha vanliga kläder ovanpå, så jag är mycket nöjd.

gPant + Insert = gDiapers - gPant med Inlägg
Bilder lånade från www.gnappies.se

Fortsätter vi och kör på natten kommer jag sy så kallade pocket-blöjor, blöjor med en ficka man stoppar in inlägget i och som är anpassningsbar i storlek och väldigt enkla att använda.

Ja, så nu hoppas vi bara att de här hjälper till med att lilla damen vill börja gå på pottan också. Men de visar sig väl, annars hoppas vi förskolan tycker de är okey med tygisar i höst.

Vad kör ni för variant om ni har tygblöjor?

Kommentera